Debby Luppens


0640432863
mediumdebby@live.nl

Amerikaanse 'houngan' of vodoupriester Papa Hector in Nederland

29-01-2015 07:20

Tussen 27 en 30 april komt de Amerikaanse 'houngan' of vodoupriester Papa Hector naar Nederland.

Hij is dan in de mogelijkheid om verschillende workshops te geven.

Papa Hector is een bekende 'houngan' of vodoupriester met een levenslange ervaring.
Hij is 24/7 actief als priester en is ook gewijd in twee andere religies uit de groep, tw. 'sanse', wat oorspronkelijk komt uit Puerto Rico, en '21 divisiones', wat komt van de Dominikaanse Republiek.

De workshops bieden een unieke gelegenheid om wat meer te weten te komen over, en om verschillende technieken te leren, die beoefend worden in de vodou-religie.
Vodou is géén zwarte magie, maar helaas is deze prachtige religie door het sensatie zoekende Hollywood wel vaak zo afgeschilderd.
Het gevolg is dat vodou (niet: 'voodoo'!) één van de meest gevreesde en minst begrepen religie is van de wereld.
Vodou is een religie van balans, van toewijding, heling en bescherming.
Een geloof met vele eigen gebruiken die er toe dienen om dichterbij, en om in contact te komen met, het goddelijke (Bon Dieu, vrij vertaald, de goede god) en de spirits (Loa’s) die als intermediair dienen tussen de eerder genoemde Bon Dieu en de mens.

De voertaal is Engels.

Workshop 1. VODOU VOOR BEGINNERS ('Vodou 101')
Vodou is de religie van het eiland Haiti - waar Columbus landde op 5 december 1492. Toen woonden er de Taino-indianen. Hun cultuur en die van de West-Afrikaanse slaven die later kwamen, en die van de Europese slavenhouders: zijn de drie 'roots' van Vodou.
Samen vormden zij een rijke, kleurige godsdienst, met honderden "Loa" (de spirits) die men dient (maar niet aanbidt) en die benaderd kunnen worden met bij alle mogelijke situaties en problemen.
De omgang met de Loa is heel vertrouwelijk.
Veel Loa worden voorgesteld met een afbeelding van een heilige; ze zijn niet identiek maar zijn als het ware elkaars 'verdieping'.
Vodou met haar drumritmes en dansen en haar tweeduizend liederen is een cultuur van mondelinge overdracht; er is geen 'heilig boek'.
Vodou is één van de tientallen Caribische religies (om. Santeria, winti, palo, en candomble behoren tot deze groep). Net als de andere religies in de groep is Vodou, een gemeenschapsgebeuren.

In deze workshop wordt de grote rijkdom en de schoonheid en vooral, de veiligheid die het biedt aan de "vodouisants" of "serviteurs" (de aanhangers), op een begrijpelijke wijze toegelicht voor beginners.

**
Workshop 2. MAGIE ('Simple magic to protect yourself')
In deze workshop komen een aantal eenvoudige magische handelingen aan bod, zoals bescherming van het lichaam en van het huis. De spirituele reiniging van het lichaam (en van het huis), en diverse 'recepten' en technieken om je het leven iets gemakkelijker te maken, door bijvoorbeeld lastige mensen op afstand te houden, aardige mensen dichterbij te halen, en allerlei wat je dringend wenst een iets groter kans te geven om te gebeuren...

De workshops worden gehouden in Wormerveer, bij spiritueel centrum stichting Aegeron.
Heb je interesse om een workshop bij te wonen meldt je dan aan voor
Het bedrag moet voor ……. op de rekening van spiritueel centrum stichting Aegeron zijn bijgeschreven.
Waar: Industrieweg 4a
1521 NA Wormerveer
Wanneer: tussen 27 en 30 april (precieze datum volgt bij inschrijving)

 

Kosten voor 1 workshop: €125,-
kosten voor 2 workshops: € 230,- (incl lunch)
Het bedrag van de te volgen workshop(s) moet minimaal twee weken van te voren zijn bijgeschreven op de rekening van Stichting Aegerion
rekeningnummer: NL 29 INGB 0006 5053 85,
anders is je plek niet gereserveerd.

Als je voor 28 februari betaald, krijg je een vroegboekkorting. Je betaald dan voor 1 workshop €120,- en voor 2 workshops €225,- euro.

Je kunt je aanmelden door een bericht te sturen naar Debby Luppens email: mediumdebby@live.nl
Voor verdere vragen kun je contact opnemen met Maria van Daalen tel: 0617066318
website Houngan Hector: https://www.ezilikonnen.com/