Het Mediumcollege

 

Door Marissa Bottenheft

Op 15 juni 2009 ben ik vanuit hart en ziel het MediumCollege gestart. 

Het mediumvak is meer dan een talent of gave, het is een vak waarbij je nooit uitgeleerd raakt. Dus trainen, trainen en nog eens trainen, eerst bewijs en dan consult. Maar daarbuiten ook het leren van de technische vaardigheden, zelf ontwikkeling, filosofie, ethiek en integriteit en nog veel meer.

Gedurende het proces mag ik nu zeggen dat wij werken met een team va zeer gekwalificeerde mensen. Door met ons gehele team onze schouders eronder te zetten willen wij onze kennis van dit prachtige vak aan u doceren.

Wij weten dat je kennis moet delen en dat juist collectief samenwerken binnen de paranormale branche ons allen op een hoger plan tilt.

Erasmus: “Afstand scheid slechts de lichamen maar niet de zielen…..   ”

Albert Einstein:

“The only real valuable thing is intuition,

The intuit mind is a sacred gift,

And the rational mind is a faithful servant,

We have created a society that honours te rational mind and has forgotten the sacred gift of intuition”

Marisa Bottenheft

HET MEDIUMVAK IS VAKMANSSCHAP

Wij heten u van harte welkom op de website van het MediumCollege,

Het MediumCollege is het college in Nederland waar iedereen van harte welkom is om één van onze gedegen opleidingen te volgen.

Onze opleidingen en workshops zijn opgesplitst in verschillende niveau ‘s en gericht op de professionele branche. Zo start u altijd met een twee daagse workshop, zodat wij gezamenlijk kunnen onderzoeken waar specifiek uw talenten liggen en kunnen onderzoeken waar u naar toe kunt groeien zodat u de weg kunt volgen die bij u past. Ook is onze struktuur zo opgezet dat u kunt doorstromen en indien gewenst u een examen kunt afleggen als erkent Medium bij Stichting Enigma.

Binnen het mediumvak wordt er gesproken over mensen met een ‘gave’, waarbij er aan wordt voorbijgegaan dat het ‘Mediumvak’, een echt vak is, net als alle andere beroepen. Ook voor het ‘Mediumvak’ geldt dat mensen zich verder kunnen ontwikkelen, technieken kunnen leren om het vak professioneel te beoefenen. Het mediumschap is een talent waarmee je wordt geboren, het zit in jouw ziel (DNA). Toch is scholing net als bij ieder ander vak noodzakelijk. Je zou het kunnen vergelijken met de sport – of de muziek branche. Denk maar eens aan een concert pianist. De passie en het muzikale talent zit in het bloed en toch zal er iedere dag gestudeerd moeten worden om het te brengen tot concert pianist.

Hierin verschilt het mediumvak niet van andere beroepen. Sterker nog, als wij mensen willen helpen, als wij ‘hen’ willen helpen, zij die overleden zijn, is het dan niet onze plicht om ons vak zo nauwkeurig mogelijk uit te oefenen en zo veel mogelijk kennis op te doen? Want wat is een consult zonder bewijs. Hoe kun je jezelf kritisch controleren als je geen bewijs kunt leveren. Is het niet ook onze ‘taak’ om mensen te bewijzen dat er leven na de dood is?

Het mediumvak kent een enorme verantwoordelijkheid! Alles wat je zegt onthoudt de ontvanger circa 9 jaar. Dus ook als medium zullen wij onszelf moeten trainen. Gewoon in de praktische zin onszelf laten helpen bij het opleiden. Want dan zullen we echt in staat zijn om dit prachtige vak zelfkritisch en bewust uit te voeren.

In iedere opleiding komen verschillende disciplines uit het mediumvak aan bod. Hierbij kunt u denken aan psychic mediumschap, mental mediumschap, het inspireren van mensen maar ook inhoudelijke vakkennis zoals de balans in het leven, integriteit en ethiek zijn onderwerpen waarover we kennis zullen overdragen. Naast onze opleidingen Mediumschap bieden wij ook  andere ‘spirituele opleidingen’, waaronder Astrologie, hethealing mediumschap, het lezen van de LeNormand kaarten, Oude Magie en de I Tijing.

Vandaar ‘Het MediumCollege’, Voor iedereen die echt professioneel met dit mooie vak aan de slag wil. De lessen worden gegeven volgens de Engelse methode in een intieme en gezellige sfeer. Uiteraard moet er ook behoorlijk hard gewerkt worden.

Wij hopen u te mogen ontmoeten op één van onze opleidingen,

Namens het MediumCollege team,

Marisa Bottenheft