Modules Oude Magie bij spiritueel centrum Aegerion

25-06-2014 21:02

 


Ben je geïnteresseerd in magie maar wil je niet meteen vast zitten aan een opleiding, dan kun je één of meerdere modules volgen bij Spiritueel centrum stichting Aegerion.
 Deze modules zijn bedoelt om in een veilige omgeving en op een prettige manier kennis te maken met magie. Vaak zijn we al met magie bezig terwijl we ons er niet bewust van zijn, dit kan zowel positief als negatief uitpakken in ons leven. Bewustwording van onze al aanwezige gaven is niet alleen fijn, maar in dat opzicht ook belangrijk. We werken namelijk met drie verschillende krachten, ik leg uit welke krachten dit zijn, hoe je, je er mee verbindt en hoe je ze kunt vergroten.
 Dit maakt je niet alleen bewuster, maar het maakt de magie die je wilt beoefenen ook, doeltreffender.
 In de zes verschillende modules ga ik in op specifieke technieken in de magie. 
De modules zijn los te volgen, ze hebben allemaal hun eigen thema en bestaan zowel uit theorie als praktijkoefeningen

 

 

14 februari de module: Koordenmagie, Maak je eigen heksenladder of heksenfles.
Alles bestaat uit energie, magie is het programmeren van de energie die al om ons heen is.

Leer hoe en waarom koordenmagie vroeger werd gebruikt.

Leer hoe je het nu nog steeds in je leven en in je magie kunt gebruiken
Maak je eigen heksenladder of heksenfles en leer deze te programmeren met jouw intentie in een ritueel.

Heksen Ladder
-
De traditionele heksenladder maakt deel uit van de koorden magie die door heksen wordt gebruikt.
De heksenladder is een koord waarin zeven of negen knopen worden gelegd. De knopen van de heksenladder zijn een manier om energie op te slaan.
Je kunt de heksen ladder programmeren met een bepaalde energie van bijvoorbeeld een wens of een eigenschap die je wilt versterken. Elke keer als je het koord met de knopen aanraakt helpt je dat om je aan je doel te herinneren en om je doel te bereiken. Traditioneel werdt een heksenladder gemaakt net na een ritueel maar nog voordat de cirkel werd opgeheven. Op deze manier kon de energie van een ritueel worden opgeslagen, dit was handig voor verschillende doeleinden.


De heksenfles
De heksenfles is een zeer oud gebruik en gaat zo ver we weten terug, tot in de 13e eeuw. Het doel van een heksenfles is om negatieve energie te vangen die bewust of onbewust naar je toe gestuurd wordt. In vroegere tijden werden deze flessen gevuld met urine, doorns, haar, menstruatie bloed, stukken glas, spijkers en zelfs met botten. (Maar dit doen wij niet.)
 Deze vorm van flessen magie werd vooral beoefend op het platteland van Engeland, maar ook in Nederland en in de rest van Europa zijn er resten van deze flessen gevonden. Deze flessen werden meestal begraven onder de open haard of vloer en ingemetseld in de muren van een woning of net binnen de grens van het erf van de eigenaar om deze te beschermen. De kleinere traditionele heksenflessen waren meestal gemaakt van glas. Deze liet je maken door een heks. Zij vulde de fles met scherpe objecten, kruiden, rood draad (waar de energie dan in verstrikt raakte) en haar, nagels, urine, of een stukje van de kleding van de persoon waarvan gedacht werd dat hij of zij een vloek had gestuurd, of van degene die beschermd wilde worden en zij laadde de fles op met beschermende energie.

De fles absorbeerde dan de energie die gestuurd werd en deze werd ingesloten in de fles zodat het werd gespiest en versplinterd door de scherpe objecten in de fles.
Je kunt ook een aantrekkende heksenfles maken, deze fungeert dan als talisman en wordt gevuld met symbolen van dingen die je wil aantrekken of met kruiden die bekent staan om hun voorspoed aantrekkende eigenschap.

 

 


Op 14 maart geef ik de module: Werken met de elementen.
Wat zijn de elementen waar we mee werken, hoe werken ze,
hoe voelen deze en hoe corresponderen ze met de verschillende soorten magie.
We gaan o.a een elementen transreis maken zodat je ze zelf kunt ervaren.
Verder maak je, je eigen staf en wijden we deze in, in de cirkel.

             

 

 

 

11 april de module: Heksenkruiden, hoe te werken met de spirit van een plant.
Wat zijn heksenkruiden en waarvoor werden ze gebruik en hoe kun je ze vandaag de dag gebruiken.
Leer hoe je je kruiden op de juiste manier oogst zodat je een bondgenoot creëert waardoor de zalven of de wierook die je wilt maken, vele malen effectiever worden.
Je leert in de les een zelfbrandende wierook te maken en een persoonlijke mojo bag met oa kruiden om je te ondersteunen met een bepaalde wens of intentie.
 

 

 

 

9 mei de module: Ontmoet je eigen familiar/krachtdier.
Iedereen heeft zijn eigen krachtdieren om zich heen. Dit kunnen de zielen van onze overleden huisdieren zijn maar ook dieren van pure energie.
Ontmoet in deze workshop je eigen familiar/krachtdier en leer hoe je de band hiermee kan versterken en onderhouden door deze te huizen in een steen of sieraad. (sieraad zelf meebrengen)

 

 

 

6 juni de module oude magie: De traditie van het scrying/waarzeggen,
verschillende methoden, maak je eigen heksen runen scrying set.

Waarzeggen, al zo oud als de mensheid zelf, vormt een groot onderdeel van wat een Doran doet.
Met behulp van de elementen en diverse andere middelen kun je leren hoe een blik te werpen in de toekomst.
Ik leer je in de les hoe je gebruik kunt maken van verschillende methode om je blik te verhelderen en te verdiepen.


 


Dag: (zie bovenstaande stukje) van 10.00 - 16.00

waar: Spiritueel centrum stichting Aegerion

Industrieweg 4a te Wormerveer (de steeg in naast Balloonzone)

kosten: € 68,- incl materiaal, koffie, thee, versnaperingen

(neem zelf je lunch mee)Ben je geïnteresseerd in één of meerdere modules dan kun je, je hiervoor opgeven via Spiritueel centrum stichting Aegerion.  of

mediumdebby@live.nl