Debby Luppens


0640432863
mediumdebby@live.nl

Samhain

19-12-2012 07:01

De volgende volle maan valt op 29 oktober en word ook wel de Jagers maan of Bloed maan genoemd
De jachtmaan is de volle maan die valt rond het jaarfeest Samhain, ook wel Halloween genoemd.

Samhain werd halloween zoals we dat nu kennen toen christelijke missionarissen de religieuse gewoonten van de kelten probeerde te veranderen, in de eerste eeuwen van het eerste milennium.
Vanuit de oude religie was Samhain een dag waarop de zielen van de mensen die dat jaar waren overleden hun reis naar de andere wereld maakte, de grote oversteek zeg maar.
Ze trokken over de aarde op weg naar de "hemel" dit konden ze alleen op deze dag doen omdat de sluier tussen de twee werelden dan het dunste is.
De druïden staken dan op de hoogste heuveltop een groot vreugdevuur (Bonfire) aan met speciaal daarvoor geschikt hout om de zon te danken voor de oogst.
Alle vuren en lichten in het dorp werden gedoofd en de aarde was in complete duisternis gehuld.
Mensen gingen daarna met een koolraap naar de heuvel toe en kregen een deel van dat heilige vuur, dat ze vervoerde in de raap om hun handen niet te branden.
Ze staken dan met dat deel van het vuur de haard in hun huis weer aan en lieten een deel buiten staan , de vuren moesten de zielen begeleiden de oversteek te maken.


Met het naderen van de dag waarop de sluiers het dunste zijn, die vrijwel samen valt met de volle maan, is het net of onze eigen "spoken" ons ook nog even komen opzoeken, de zogenaamde "skeletons in our closet" Deze maan staat namelijk in het teken van onderzoek, nieuwe doelen zetten en spiritualiteit.
Het is een tijd waarin ons zelf waarnemend vermogen door de energie van de maan verdiept word.
Een tijd waarin onze zelf reflexie op de proef word gesteld.
In hoe verre durven we eerlijk naar onszelf te kijken?
In deze tijd van het jaar, is de hele natuur zich klaar aan het maken voor de winter.
Dieren die in winterslaap gaan verzamelen de laatste restjes voedsel.
Vogels trekken naar het zuiden.
In vroeger tijden trokken de mensen er op uit om te gaan jagen aangezien de oogst binnen was en het land niet verder bewerkt kon worden.
Maar doordat, door de komst van de supermarkten die bezigheden in deze moderne tijd niet meer nodig zijn lijkt het wel of de jacht en de daarbij behorende zoektocht verlegt is naar het spirituele vlak.

Ik heb het gevoel dat we in deze laatste weken van het pagan jaar, in een versnelt tempo onze oude lessen nog een keer konden door werken.
Veel van onze oude patronen kwamen weer even naar boven, oude stukken werden weer even aan geraakt  waarna we ze weer los konden laten.
Zodat we weer verfrist het nieuwe jaar in kunnen gaan.
Alle puzzelstukjes zijn uitgezocht en op hun plaats gelegd en nu is er een overzicht ontstaan van onze vooruitgang van het afgelopen jaar, of die zal zich snel aandienen.
En hoewel tegen oude stukken aan aan lopen confronterend kan zijn, merk ik dat we de stukken nu sneller herkenen en ze daarom sneller kunnen doorwerken en los kunnen laten.
Het voelt alsof we in een sneltreinvaart doorgaan naar "the next level".
Een logische verklaring hiervoor is dat de sluiers tussen de werelden op dit moment het dunste zijn.
De energie van de andere "ongeziene" wereld is duidelijk voelbaar in de snelheid waarmee we onze stukken door kunnen werken.
We worden gesteund en geholpen in onze spirituele zoektocht naar verdieping, zelf ontwikkeling en in de realisatie van onze zielsverlangens.  
De liefde vanuit de zielen wereld is duidelijk voelbaar en er is een constante begeleiding op de weg naar onze ziels bestemming.
Maar daarvoor moeten we wel eerst een stukje dieper in onze ziel durven kijken.
Kijk naar jezelf met liefde, onze oude patronen en gedrag vertellen ons niet eens zo zeer wie we werkelijk zijn maar zijn slechts een manier waarop we tot nu toe met onze beproevingen zijn omgegaan.
Gedrag dat we hebben aangeleerd om de beproevingen in ons leven te doorstaan, de manier zoals we als het ware de beproevingen in ons leven hebben "overleefd".
En nu na een stukje bewustwording is het tijd om onze oude zomervacht los te laten en weer met  een prachtige nieuwe wintervacht verder te gaan.

Deze bewustwording kun je een zetje geven door bijvoorbeeld met de nieuwe maan, aan het begin van de Jagersmaan cyclus op 15 oktober je doelen voor het komende jaar op een rijtje te zetten.
Met nieuwe maan planten we het zaad ( de wens in dit geval) dat met volle maan tot wasdom komt.
Schrijf je wens bijvoorbeeld op een stukje Laurier als je dat hebt (heel simpel bij de afdeling kruiden van je supermarkt te krijgen) en verbrand het zodat je wens uit mag komen.
Dan met volle maan richt je altaar op zoals je gewent bent, leg wat druiven, druiven takken, klimop of korenaren er bij om de overvloed in je leven te vertegenwoordigen.
Steek een blauwe, witte of paarse kaars aan.
Brand wat Bijvoet, Laurier of Duizendblad en wat rozemarijn om de overledenen te danken en te herinneren.
Wees je er bewust van dat onze wereld en de ongeziene wereld vanavond nog meer dan gewoonlijk, met elkaar vermengt zijn.
Daarom is deze avond een hele goede avond om te devineren en om contact te maken met de gene die zijn overleden, door simpel en alleen al aan ze te denken.
Goede herinneringen op te halen aan fijne tijden die jullie samen hebben gehad.
Weet dat ze bij je zullen zijn om je te begeleiden en de goede herinneringen met je te delen.
Kijk terug naar wat je bereikt hebt dit jaar en neem wat je nog bereiken wil voor ogen, zie het alsof het al zo is.
Trek drie Tarot kaarten, de eerste voor het verleden, die leg je links.
De tweede representeert het nu die leg je recht voor je en de derde de toekomst die leg je rechts.
Mediteer op de kaarten, visualiseer ze alsof je er in kunt stappen, wat zie je, wat verteld de kaart je?
Draai de tweede kaart pas om als je de eerste echt hebt begrepen en doe zo ook met de derde.
Als je klaar bent, dank de godin, de god, je gidsen of je kracht dieren voor de begeleiding die ze je hebben gegeven.
Een fijne Samhain toegewenst en succes,
Debby